Petersburger Hängung

Schilderijwanden zijn helemaal trendy. Kent u de zogenaamde “Petersburgse ophanging” al?

Bij deze ophanging worden meerdere fotolijstjes gepositioneerd langs twee kruisende assen. Hierdoor oogt het totaalbeeld overzichtelijk en rustig, hoewel de fotowand uit een combinatie van verschillende formaten, fotolijstkleuren en materialen bestaat. Deze methode is vooral populair in de woon-, eet- of slaapkamer. Hoe groter de muur, hoe groter de geselecteerde formaten moeten zijn, zodat de fotowand in de omgeving past en niet verdwijnt.

Een fotowand is het perfecte podium voor mooie motieven – afhankelijk van de stemming of het seizoen. Het vervangen van de foto’s of posters gaat snel en eenvoudig. Afhankelijk van het seizoen, de trend of de stemming kun je je huis of appartement snel opnieuw inrichten.

In ons voorbeeld tonen we een mix van de volgende formaten: 40×50 cm, 21×29,7 cm en 13×18 cm. In totaal neemt de fotowand een ruimte in van ongeveer 75 x 140 cm en past perfect in het midden van een muur met een hoogte van 250 cm. De afstand van de boven- en onderrand van de muur tot de boven- en onderrand van het behang is dus ongeveer 55 cm. Indien mogelijk moet rechts en links dezelfde afstand tot het volgende meubelstuk of de volgende muur vrij blijven, zodat de fotowand goed tot zijn recht komt.

Bij het kiezen van de kleur van de fotolijst heb je absolute ontwerpvrijheid. In ons voorbeeld hierboven hebben we gekozen voor een mix van naturel eiken, grijs (fineer) en wit (fineer).

Winkelwagen
Scroll naar boven